Inici d’una obra de restauració a la Cripta de la Colònia Güell

28-06-2023

El Consorci de la Colònia Güell, el dilluns 26 de juny, ha fet l’acte de signatura de l’acta de replanteig i inici d’unes obres de restauració de la Cripta de Gaudí de la Colònia Güell a Santa Coloma de Cervelló. Aquesta obra és “Intervenció i reparació de la coberta plana de pedra i la coberta de zinc de l’escala d’accés a l’església de la Colònia Güell”.

Aquests treballs de restauració tenen un pressupost total de 416.263,21 euros, i un termini d’execució de sis mesos.

Aquesta actuació té com a principal finalitat garantir la total impermeabilització en els sectors d’intervenció per a protegir l’obra de Gaudí, i en tots els seus elements constructius i materials, alhora que millorar les condicions dels mateixos a fi d’allargar la seva vida útil i minimitzar el seu manteniment i sostenibilitat futura.

Aquesta obra està cofinançada pel Programa Operatiu del FEDER de Catalunya 2014-2020 en l’àmbit de la gestió i conservació del patrimoni cultural arquitectònic, arqueològic i paleontològic, gestionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural Nacional i està inclòs en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El Consorci de la Colònia Güell és una entitat pública integrada per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona, tots ells copropietaris de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Aquest Consorci té com objecte la conservació, la difusió i la recerca de la Cripta de la Colònia Güell, així com el manteniment i millora del seu entorn.