Jornada sobre la conservació i ús de l'obra Gaudí

06-02-2023

El dissabte 4 de febrer el Consorci de la Colònia Güell ha participat en la Jornada sobre la conservació i ús de l’obra de Gaudí. Reptes i dificultats. Aquesta jornada, organitzada per l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, s’emmarca dins dels actes de cloenda de l’exposició Gaudí & trencadís que ha acollit el Museu Can Tinturé.

A l'acte han participat totes les entitats gestores dels principals monuments de l’arquitecte català, i en dues taules rodones s’han abordat els principals reptes que actualment suposa la conservació del trencadís de l’obra de Gaudí.

El responsable tècnic del Consorci ha aprofitat el marc d’aquesta jornada per explicar el recent projecte de Restauració del trencadís de ceràmica i vidriat de la Cripta de la Colònia Güell, que s’ha executat durant el segon semestre de l’any 2022, i quins són els principals reptes que té el Consorci per conservar el trencadís existent.

Les dues taules rodones s’han complementat amb una ponència del director del Museu Nacional de Ceràmica de València, el Sr. Jaume Coll i Conesa, que ha centrat la seva intervenció en les dificultats, tendències i criteris a aplicar en la conservació de la ceràmica aplicada a l’arquitectura.

La catedràtica emèrita d’història de l’art, la Sra. Mireia Freixa, també ha presentat els treballs de recerca que realitzen des de la Universitat de Barcelona, concretament del grup de recerca en Història de l’art i el disseny contemporani (Gracmon).

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural Nacional i està inclòs en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El Consorci de la Colònia Güell és una entitat pública integrada per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona, tots ells copropietaris de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Aquest Consorci té com objecte la conservació, la difusió i la recerca de la Cripta de la Colònia Güell, així com el manteniment i millora del seu entorn.